DW Davullar

Pearl, Yamaha, Tama, Premier, Ezel vs... Ne kullanıyorsunuz, fikirleriniz, görüşleriniz... Konuşalım.

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

Re: DW Davullar

İleti Itır » 22 Nisan 2008, 15:30

Hızlı göz gezdirenler okurken isimler birbirine karışmasın diye vurguyu kişi üzerine değil, söz üzerine yapma kaygısından kaynaklanan bir ifadedir kendileri. Gecenin ikisinde beyin yorulmuşken ve gözler bilgisayara bakmaktan ağrırken "sarfedilmiş" olmasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur :P

İmza: En bi' resmi forum üyesi Itır (dilekçe gibi yazmışım hakikaten) :lol:
Itır
Moderator

Uyarıları: (0%)

İleti semihgonder » 26 Nisan 2008, 14:43

Itır demiş ki:Semihgonder, burada sarfedilen "Davul Yamaha'dır" sözü, daha önce içeriği doldurulmadan sarf edilen "Çünkü davul dw dir" sözünün anlamsızlığını ifade etmek için yazılmıştır oraya. Zaten bu da aylaaar önce yapılmış bir açıklamadır (tartışma saymıyorum bunu).

Dört sayfa boyunca DW davullarıyla ilgili bilgi paylaşımları da bulunmaktadır. Senin de katkılarınla bu paylaşım artar umarım.

Davul markalarının kapıştırılması konusundaki endişeni sanırım anlayabiliyorum, ama bu forumda hemen herkes "en iyi davul"un, "en iyi ton"un kişinin kendi beğenisine göre şekillendiğini biliyor. Tanık olduğun ve olacağın davul markası kapışmaları, birbirini yıllardır tanıyan insanların şakalaşmalarıdır sadece. Onlar da forumun tuzu biberi, neşesi şekeridir :)

Teşekkürler bilmukabele...

Saygıdeğer Itır agabey :) Tabiki de farkındayım bunların tatlı atışmalar olduğunun ben başlık dw davullarıymış ve yine buraya sapmış dedikten sonra ":)" koydum diye hatırlıyorum, koymamışım. Yanlış anlaşılma olmuş. Benim her zaman böyle tartışmalar hoşuma gitmiştir. Tartışmadan paylaşamayız. Ve dikkat ederseniz yazdığım cümleler kendim için değil forum içindir. :) Teşekkürler.
http://www.myspace.com/semihgonder - Handmade Ezel Drums , Maple & Chestnut Custom for Semih Gönder (0034)
semihgonder

Davul: Ezel Drums 0034
Ziller: Istanbul Radiant
İsim: Semih Gönder

İleti Gbanes374 » 26 Nisan 2008, 15:21

semihgonder demiş ki:Saygıdeğer Itır agabey :)

Olmuyor Semih, olmuyor... :D :D :D
Kullanıcı avatarı
Gbanes374
Administrator

Davul: Pearl
Ziller: Sabian-Masterwork
İsim: Gökhan

İleti Devrim » 26 Nisan 2008, 15:23

semihgonder demiş ki:...Saygıdeğer Itır agabey :)
Bu forumdan atılma sebebidir Semih abla. :mrgreen:
Resim
Kullanıcı avatarı
Devrim
Administrator

Davul: Yamaha Maple Custom
Ziller: Sabian HHXs

İleti thevega » 26 Nisan 2008, 16:12

Devrim demiş ki:

Çok iyi ya,yarıldım :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
thevega

Davul: Pearl
Ziller: Istanbul-Masterwork

İleti faysonor » 26 Nisan 2008, 17:09

Devrim demiş ki:

gelişmeleri merakla bekliyorum :D:D:D
Sonor Force 2005 Drums
Gretsch Snare
Ezel Handmade Retro Custom 0088
Zildjian & İstanbul Cymbals
Meinl Percussion Efects
Promark Sticks
DW 9000 Series Pedals
Tama Hardware
Pearl Advance Hardware
Kullanıcı avatarı
faysonor

Davul: Sonor
Ziller: Zildjian

İleti Itır » 26 Nisan 2008, 20:02

Devrim demiş ki:

Şu anda ekran karşısında kahkahalar atıyorum :lol:

Devrim, bana abi diyenlerin gerçeği öğrendiği anı gösterecek görsel donanım istiyorum foruma; kodlara ekleyiversene :)

Tabii aslında bütün bunların sebebi, Masterworks-Artisan'dır ya da bazı yargılarımızdır... "Bir davul forumundaki moderatörler, ancak ve ancak davulcu abilerimizdir" diye düşünen nice gençlerimizin telef olmasına neden olmuştur benim moderatörlüğüm :D

Semih'i atmayalım; tek ayak üstünde 25 kere zıplayarak Itır "Abla" desin, yeter 8)

İmza: Davulun ve Davulcunun Dostu Itır Abla :lol:
Itır
Moderator

İleti Devrim » 26 Nisan 2008, 20:37

Itır demiş ki:Devrim, bana abi diyenlerin gerçeği öğrendiği anı gösterecek görsel donanım istiyorum foruma; kodlara ekleyiversene :)
Başüstüne ablam! Hemmen geliyor!... :mrgreen:

Sadece Semih arkadaşımız için değil, bazen biz de tuhaf durumlara düşebiliyoruz. Hemen phpbb takımıyla görüşeyim de "rezilometre mod'u" yazsınlar. Kullanıcının rezil olduğunu düşünenler, rumuzun altındaki bir ikona tıklayarak "rezillik puanı" verebilirler değil mi? :)
Resim
Kullanıcı avatarı
Devrim
Administrator

Davul: Yamaha Maple Custom
Ziller: Sabian HHXs

İleti Itır » 26 Nisan 2008, 20:50

+rep :P

Her yeni Davulanahtarı üyesinin başına gelebilir canım. Yaygınlık oranı binde 0.03 olan bir isme sahip olunca (isim didikleyen bir sitenin yalancısıyım), alışıyor insan böyle şeylere. Kaç kere telefonu kaldırdığımda "Itır Bey'le görüşebilir miyim" dendi bana :D

phpbb takımı, "zıplayarak Itır Abla deme metre" de yazabilirler mi? Mesela Semih'inkinin altında 25 numarası gözükecek :mrgreen:
Itır
Moderator

İleti bilgekhan » 26 Nisan 2008, 22:09

gördüğüm kadarıyla mesaj yazan çoğu kişi DW marka bir davul çalmamış.. demek istediğim nasıl oluyorda DW bu kadar el üstünde tutuluyor :D
İlerleme egzersiz yaparak değil, egzersiz tekniğini bilerek sağlanır.

mental pratik
Kullanıcı avatarı
bilgekhan

Davul: Roland TD20

İleti semih62 » 26 Nisan 2008, 23:13

bilgekhan demiş ki:gördüğüm kadarıyla mesaj yazan çoğu kişi DW marka bir davul çalmamış.. demek istediğim nasıl oluyorda DW bu kadar el üstünde tutuluyor :D

Klasik Amerikan tarzı pazarlama ve reklam stratejisi diyeyim geri kalanını sen tamamla. Bunu en hissedilir uyguladıkları zaman 90'ların başı Grunge müziğinin doğuşu ile oldu. Hiçbir zaman giriş veya orta seviyeye oynamadılar (PDP'yi kurana kadar). Dünyanın her yerinde pahalılar ve bundan ödün vermiyorlar. İşin aksam kısmına da, en az Pearl, Tama, Sonor gibi firmalar kadar önem verdiler, kuvvetli oldukları bir diğer konu da bu. Kliniklere sponsor oluyorlar. Böyle olunca insanların iştahı kabarıyor ve genel kanı olarak süper ve tek olarak algılanıyorlar. Ben istisnasız (Özgür ve Devrim bu sınıfın dışındalar :)) konuştuğum herkesten bir DW sete sahip olsam cümlesini en az bir kere duymuşumdur. Ama Pearl'ün üst seviye davul ve aksamları, keza Yamaha, Tama, Sonor, Ludwig ve bunun gibi bir çok firmanın DW'den aşağı kalır yönü olduğunu düşünmüyorum ve ona göre hareket ediyorum. Pedalları ile çaldım hatta çok eski bir pedalı var elimde, collector serisi davulu deneme şansım oldu, bazı trampetlerini denedim. Edge serisi trampet (Brass+Maple hybrid olduğu, ve çok karakteristik bir sesi olduğu için istiyorum bir tane:)) haricinde "benim için" Pearl'ün ötesine geçemedi. Bir de genelde insanlar şu yanlışı çok yapıyor, adam stage custom veya export çalmış tamam ben Yamaha veya Pearl çaldım, DW en iyisi diyebiliyor, çünkü videoda seyrettiği adamın çaldığı davul. Bunun Maple Custom, Recording Custom, Reference, Masters, Masterworks serileri var?...

Uzun lafın kısası, evet adamlar iyi işler yapıyorlar kuşkusuz. Ama pazarlama rüzgarlarına kapılmadan biraz ince eleyip sık dokumak gerekir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
semih62
Moderator

Davul: Mapex Mars Pro
Ziller: Sabian

İleti cagil » 26 Nisan 2008, 23:17

DW' nin sesleri çok güzel, özel... Büyük ölçüde mikslenmiş bir ses veriyo. Albümlerde duyulana çok yakın. Ki tomların içinde, shell de notasının yazdığını görünce fena şaşırdım. Bunun büyük bir idda olduğunu bilerek oturup çok şey bekliyorsun ve davul da hakkını veriyor. Gülerek kalkıyorsun başından. Sadece şu var, çok popüler bir ses demiştim. Fakat bunun yanında deneysel sesler arayanların ya da 1950 jazz kiti seslerini arayanları tatmin edebilecek bir davul olmayabilir. Dediğim gibi sesler çok net...

Fakat ilk Ludwig' lerin, ilk Slingerland' lerin yahut ilk Gretsch' lerin çıkış amacı daha farklıydı. Bu davullar Elvin Jones' lara, Roy Haynes' lere, Buddy Rich' lere yapıldı. Gergin bir akord ile sustain i ön plana çıkaran -kick te dahi- tonlar benimsendi hem ağaçlarda, hem akordlarda, hem ölçülerde... İzlenimlerim üzerine şu anki davulların 1950 jazz ına yönelik olmadığını söyleyebilirim... Sonuç olarak DW günümüz müziklerinde ideal bir davul olup en üst sıralarda haklı olarak duruyor ki Amerika' da bile elde edilmesi zor bir davuldur... Dw tonlarını beğenen herkesin Dw sahibi de olmasını temenni ederim...

Bunun yanında yukarıdaki "Itır Abi" olayı beni şaşırtmadı. :) Benim 4 ya da 5. duyuşum ki eminim fazlası da olmuştur... :)... Itır' a sabır diliyorum. Mümkünse Itır Abi yazıldığında tamlama kendini imha etsin.. :)...
Kurallara dair;
[font=Georgia]1.Kuralları okuyunuz, harfiyen uyunuz.
2.Uyamayacak durumdaysanız, sadece okuyucu olarak hareket ediniz.
3.İlanınız silinmişse kurallara aykırıdır, neden silindi diyeceğinize kuralları neden okumadım deyiniz.
4. Foruma girip "acaba ne yazsam" diyerek başlık açmayınız, SÖZ GÜMÜŞSE SÜKUT ALTINDIR![/font]
Kullanıcı avatarı
cagil
Moderator

Davul: gretsch ve ezel
Ziller: zildjian ve sabian

İleti Masterworks-Artisan » 29 Nisan 2008, 11:03

Semih' in de dediği gibi pazarlama stratejisi her şeydir. En azından günümüzde bu böyledir. Ben hergün mağazada nice insanla karşılaşıyorum; 25 yıldır davul çaldığını söyleyen yaşlıca bir abimiz bir gün bana (bir eliyle Pearl Session Studio davulunu gösterip, diğer eliyle de bir Power Beat davulu gösterip) "aralarında bu kadar fiyat farkı var, neden?" diye sordu. Bu adamı sizce ne etkiler? Tabii ki reklam. Pearl' ün, Yamaha' nın iyi bir davul olduğuna inanmak ile neden öyle olduğunu bilmek farklı şeylerdir. İnsanlar, genellikle reklamlara, sponsurluklara, endorserlara kanarlar ki bence çok yanlış yaparlar. DW kuşkusuz iyi bir davuldur, bu ayrı bir şey ama neden en iyi davul değildir?, bu da başka bir şey.

Bir davulun görece iyiliği, belli tonal ve de sağlamlık standartlarına ulaşmasıyla ortaya çıkar. DW, Yamaha, Pearl, Tama, Noble & Cooley, Dunnett, Taiko, Gretch vs. bunların hepsi bu seviyeye erişmiş markalardır. Ancak bu markalardan bazıları reklama ve şova önem verirken bazıları (belki de veriyorlar ama bizim ülkemizde yankı bulmuyor da olabilir...) ise bunu ikinci sıraya koyabilirler. Bu sizin kurumlaşma stratejinizle ilgilidir; örneğin Dunnett efsane trampetler yapmaktadır ve de çok değişik malzemeler denemektedirler. Çünkü bunlar atölye stili çalşırlar ve de malzemeyi heba etme gibi bir dertleri yoktur. Bunun nedeni adamların yüksek sayılı ürün üretmemeleridir. Fakat kurumlaşmış şirketler, çalışan sayısı ve de tüm maliyet ve araştırma geliştirme işlemlerini de düşündüğünüzde, sadece yüksek ve seri üretim yaparlarsa kar elde edebilirler. Bu nedenle bu tür firmalar uç malezemeleri denemeye pek yanaşmazlar. DW' de ilk başlarda bu şekilde atölye sistemi ile çalışan firmalardandı. Zamanla büyüdüler ve artık eskisi gibi uç malzemeler ve de modeller yerine daha piyasaya yönelik malzemeler üretmeye başladılar. Yani her firmanın geçtiği yoldan onlar da geçti. Ne var ki, şirket stratejisi konularında Amerikan firmaları oldukça farklı bir yol izlerler. Pearl ve Tama japon stratejisi olan "Toplam Kalite Yönetimi" gibi standardizasyona yönelik çalışmalar yaparken DW bildiğimiz tüm diğer büyük Amerikan şirketleri gibi pazarlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Aslen bir Japon firması olmasına rağmen Amerikan stratejilerine bel bağlamış Yamaha gibi firmalar ise her ikisini birlikte götürmeye çalışmaktadır. Ancak bu, kişisel olarak benim benimsediğim bir yöntem değil.

Sonuç olarak DW iyi bir markadır; onun bir efsaneye dönüşmesi, bir kaç nedenden dolayıdır. Birincisi, atölye stili olarak başlamış olması önemlidir; insanlar günümüz toplumlarında el işçiliğine ekstra değer vermektedir. Bir diğer neden, Amerikan işçiliğinin pahalı bir şey olmasından dolayı, fiyatlarındaki ekstra yüksekliktir. Bu, DW' yi hiç bir aletten çıkmayan sesleri çıkartıyor efsanesine bulamaya yetmiştir. Bir diğer neden de, fiyatının da haricinde ulaşılmasının zor olmasıdır. Bunlar çok basit gibi gözükse de insan üzerinde etkili faktörlerdir. DW' de diğer markalar gibi iyi bir firmadır ama bundan fazlası efsane olur ki bence gerek yok...
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
-DAVULANAHTARI FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

Davul: Pearl Masters Studio
Ziller: Sabian Masterwork

İleti onuroktay » 23 Mayıs 2010, 17:54

Dw nun güzel yanları var. dikkat ederseniz her artistine özel davullar yapıyorlar. ben davulları incelediğimde o içerde yazan notalardan başka her bir parçanın farklı zamanda yapıldıgnıda gördüm.yani 1.alto 2006 2.alto 2008 yılında yapılmış olabılıyor. bende yapımıyla ilgili bir dvd var,izleyince ne kadar önem verdiklerini ve kişiye özel davul yaptıklarını farkediyorsunuz. profosyonel olmasamda nerdeyse piyasadaki bütün davul markalarının en iyi modellerini çaldım,amerikada özel custom davul yapan firmalarınkınıde denedim ama hiç biri dw nun verdiği tadı vermedi.bu benim kişisel görüşüm. şuanda dw nun 5000 serisi double pedalını kullanıyorum ve sadece davulda değil hardwareda da büyük başarı sağladıklarını düşünüyorum. işşallah bir gün elime fırsat geçer ve bi dw set sahibi olurum diye hayal kurmaktayım.
onuroktay

Davul: YAMAHA STAGE CUSTOM
Ziller: Masterwork
İsim: Onur

İleti mapexci » 28 Haziran 2010, 11:31

Okuduğum yorumlarda genelde birçok arkadaş DW fiatlarının ulaşılmaz ve çok pahalı olduğundan bahsediyor. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Evet Türkiyede değerinin üzerinde satılıyor , bu bir gerçek ama bunun sebebi yerleşik ithalatçısısının olmamasından kaynaklanıyor. Yurt dışı fiatlarını birlikte karşılaştırdığımız zaman DW larında diğer öne çıkan markalarla aynı seviyede olduğunu görüyoruz.

Mesela ben 2 ay önce almış olduğum 5x14 maple 10+6 ply trampet birçok markanın üst seviye trampetlerine göre çok daha uygun fiatlıydı. Ses tamamen zevk meselesi o yüzden bunun tartışmasına girmek istemem. Sadece söylemek istediğim Türkiyede herkes başka markalara ulaşamadığından Pearl , Tama ve Yamaha dışında dışında sanki başka marka yokmuş gibi yorumlar yapıyor ve bunları en üst seviye olarak değerlendiriyor. Benim kişisel görüşüm yeni almış olduğum trampet konusunda diğer bildik markaların en üst ürünlerinin bile yakınına bile yaklaşamayacağı şeklinde. Bir trampet ile ayar ve deri değişikliği yaparak hem Metal türü hemde Jazz çalınıyorsa bu iş bitmiştir. Hele iyice sert çalmayı sevenler ve ben volum ve ahşap sesini birlikte istiyorum diyenler için üretilen EDGE serisi bir dünya harikası.

DW nun pazarlamayı iyi yaptığındanda bahsediliyor. Bence burda sadede gelip devam etmek lazım. Pazarlama ve avanta dağıtma konusunda hiçbir firma Japonların elini öpemez.
mapexci

Uyarıları: (20%)
Davul: Pearl Masters MMX
Ziller: Ist. Mehmet Radiant
İsim: Osman

İleti metronomania » 28 Haziran 2010, 12:49

Neden dw,pearl,yamaha,sonor vs vs kıyaslaması yapılıyor anlamış değilim .Gerçekten hangi firmanın olursa olsun first class davulları hep aynıdır bana göre,yani sen orta kalitede bi davulla yıllarca çalarsın artık bazı şeyleri aşmışsındır sonra birinci sınıf bir davula gereksinim duyarsın. Lakin davula yeni başliyan birinin eline craviotto da versen spaun da versen o maxtonedan aldığı keyfi alıcaktır .Eminim yamahanın maple custom ''absolute'' yada sonor delite yada pearl reference serilerinin dw collector serilerinden eksik bir yanı yoktur.Hatta ben yeni bir yamaha maple custom absolute aldım inanın bana inanılmaz bir davul kutularını açtım sadece adamlar yapmış dedim ,oturdum saatlerce davulu izledim.Umarım bu deneyime herkes sahip olur ve gerçekten davul ayrımı yapmanın çok mantıklı olmadığını herkes anlar ....iyi forumlar
VuR,VuR,NereYe KadaR....!
Kullanıcı avatarı
metronomania

İsim: ilker

İleti MegaFon » 29 Temmuz 2010, 00:34

el yapımı davullarının tonlarına aşık olduğum ilerde elime para geçerse hiçbir davul markasına bakmayarak direk alabileceğim bir davul markası :)
MegaFon

İsim: Sinan

Önceki

Davullar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir